Składniki:
1 duży brokuł,
2 piersi z kurczaka,
2 puszki czerwonej fasoli,
1 puszka kukurydzy,
3 ząbki czosnku - wyciśniętego w prasce,
5-6 łyżek majonezu,
odrobina soli,
1 łyżeczka maggi do zup,
pieprz.
Przygotowanie:
Brokuł gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut z dodatkiem pół łyżeczki cukru, po czym odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Kurczaka pokroić w kosteczkę, a następnie podsmażyć na oleju.
Do miski włożyć pokrojony na mniejsze kawałki brokuł, dodać resztę składników i czosnek. Wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i maggi, które właśnie daje niepowtarzalny smak tej sałatce.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?