Rozpocznij podróż po regionalnych daniach kuchni amerykańskiej. Okazją ku temu może być wizyta w niedawno przebudowanym lokalu we wrocławskiem Sky Tower.
W nowym Road American Restaurant, poza standardowymi potrawami, odkryć możemy także i te należące do rzadkości. Na specjalne życzenie szef kuchni przygotuje dla nas takie rarytasy, jak stek z krokodyla, rekina, kangura czy antylopy.
- Specjalnością naszego lokalu są przede wszystkim steki i burgery. Goście zawsze mają okazję uzgadniać z nami szczegóły swoich zamówień - mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni w Road American Restaurant.
Specjałów zza oceanu skosztować możemy tutaj podczas rybnych czwartków, mięsnych piątków i niedzielnych brunchy, czyli śniadań połączonych z lunchem.
Okazją ku temu może być również wykwintna kolacja walentynkowa. W swoje święto zakochani będą mogli zamówić specjalny zestaw, zawierający dania z kalmarów, krewetek, a także czekoladowego sufletu - za 99 zł od osoby.
Road American Restaurant mieści się na parterze Galerii Handlowej Sky Tower przy ulicy Powstańców Śląskich 95. Lokal czynny jest od wtorku do niedzieli od godziny 13 do godziny 23.
ZOBACZ KONIECZNIE: Gdzie pyszna pizza, gdzie tanie piwo? Odwiedź nasz serwis specjalny NOWE MIEJSCA WE WROCŁAWIU
Szefem kuchni w Road American Restaurant Sky Tower jest Zbigniew Kowalczyk
Zawodowo związany z branżą od 2005 r. We wrocławskiej restauracji Road pracuje od początku jej istnienia.
Preferuje dania zarówno z wołowiną, jak i z owocami morza. Jego ulubionymi przyprawami są chili, kolendra i limonka.
RADA szefa Zbigniewa:
Wszystkie potrawy należy przygotowywać z pasją, sercem i zaangażowaniem.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?