Restaurant Day ponownie odbędzie się we Wrocławiu. Najbliższa edycja już 21 lutego. Podczas niedzielnego Restaurant Day we Wrocławiu, jednodniowe restauracje znajdziemy w Browarze Mieszczańskim, gdzie będzie ich aż czternaście, W EkoCentrum oraz w Stowarzyszeniu Żółty Parasol.

Pierwszy w 2016 roku Restaurant Day odbędzie się w niedzielę 21 lutego. Tego dnia spróbujemy pyszności z jednodniowych restauracji.

Restaurant Day we Wrocławiu - 21 lutego 2016

W Browarze Mieszczańskim pojawi się aż czternaście jednodniowych restauracji, które czynne będa od godziny 10 do 17. Będzie kuchnia azjatycka, polska z nowoczesną nutą, wegańska. Nie zabraknie łakoci i procentów. Każdy znajdzie coś dla siebie. Impreza połączona będzie z Bazarem Smakoszy.

W Sebu Sushi i KAME spróbujemy kuchni azjatyckiej - m.in. szaszłyków z kurczaka (yakitori) i duszonej wieprzowiny z ziemniakami (niku jyaga). Dania polskie, ale nieco zmienione (np. pierogi z kokosowym indykiem, śledzie z imbirem i pomarańczą) znajdziemy na stoisku KUB. Dla wegan duet K&A przygotuje roślinną lasagne z makaronem marchewkowym.

Drożdzowych wypieków na słodko i słono spróbujemy w Zjadłoby się, zaś Ciastorama przygotuje warzywne sałatki i słodko-wytrawne wypieki.

Dla łasuchów kuszące będą propozycje duetu Słowik&Myszka oraz Lukrencji i NieLubięSłodkiego.

Lista restauracji w Browarze Mieszczańskim:
1. Sebu Sushi
2. KUB
3. Słowik&Myszka
4. Lukrencja
5. NieLubięSłodkiego
6. K&A
7. Ciastorama
8. KAME
9. Maruda
10. Kakaszka
11. Tutto Belle
12. Bazalka
13. Dr Sobel
14. Zjadłoby się



Podczas Restaurant Day spróbujemy również gruzińskich przysmaków. Restauracja Vega Mundi otworzy się w EkoCentrum Wrocław (ul. św. Wincentego 25A).

Co tu zjemy? Roladki z bakłażana oraz trzy zdania z fasolą - zupę z orzechami, sałatkę z orzechami i granatem czy ciasto fasolowe. Pojawią się również kiszonki i wegańskie produkty fermentowane:

Natomiast Stowarzyszenie Żółty Parasol (ul.Wyszyńskiego 75, Wrocław) zaprasza od godziny 12 do Centrum Aktywności Lokalnej. Tu pyszności przygotują seniorzy, młodzież, lokalny barista i doświadczeni jednodniowi restauratorzy.

TAK BYŁO PODCZAS RESTAURANT DAY ROK TEMU


CZYM JEST RESTAURANT DAY CZYTAJ NA KOLEJNEJ STRONIE

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!