18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Kameleon w Puzdrowie- tu zjesz ze smakiem

Magdalena Damps
Restauracja Kameleon w Puzdrowie - III miejsce w plebiscycie Smakosz
Restauracja Kameleon w Puzdrowie - III miejsce w plebiscycie Smakosz MD
Restauracja Kameleon zajęła trzecie miejsce w kategorii Najlepsza Restauracja Powiatu Kartuskiego w plebiscycie Smakosz 2013.

Przesympatyczna obsługa, przyjazna atmosfera, klimatyczne, przytulne wnętrze i znakomita kuchnia - tym Restauracja Kameleon w Puzdrowie zapracowała sobie na trzecie miejsce w gronie najlepszych restauracji powiatu kartuskiego w plebiscycie Smakosz 2013.
Restauracja Kameleon istnieje w Puzdrowie od ponad sześciu lat. To rodzinna firma założona przez Iwonę Kulaszewicz.
- Jestem kucharzem, mój brat i mama również, siostra jest ekonomistką, wpadliśmy na pomysł, by połączyć i wykorzystać nasze talenty i tak powstał Kameleon - opowiada Robert Lejk, brat właścicielki, menedżer restauracji i kucharz.
Szefową kuchni Kameleona jest Maria Lejk, której talenty kulinarne Czytelnicy “Tygodnika Kartuzy” docenili poprzez przyznanie jej trzeciego miejsca w kategorii Najlepszy Kucharz Powiatu Kartuskiego.
W bogatym menu każdy miłośnik dobrej kuchni znajdzie coś dla siebie. Co propozycja, to smakowitsza! Rozmaite wariacje z mięsa drobiowego i wieprzowego - przyprawią o zawrót głowy każdego kulinarnego amatora. Pierś z kurczaka w sosie warzywno-śmietanowym, po francusku, według przepisu szefowej kuchni czy zapiekana z serem i ziołami, sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, polędwica wieprzowa w sosie kurkowym - to tylko niektóre z dań oferowanych w Kameleonie. W menu kuszą również dania z ryb - od tradycyjnego śledzika, po pstrąga w maku z żurawiną czy łososia w sosie kurkowym. Ogromną popularnością wśród gości cieszą się zupy czernina, gęsina oraz żurek i placek szefa.
- Staramy się robić to co, najlepiej umiemy, czyli dania kuchni polskiej i regionalnej - mówi menedżer restauracji. - Dwa lata temu zdecydowaliśmy się pójść bardziej w tradycyjną kuchnię regionalną i to się świetnie sprawdza. Nasi klienci bardzo cieszą się z tego, że mogą u nas spróbować dobrej i zdrowej, domowej kuchni.
O miłą, przyjazną atmosferę w lokalu i zadowolenie gości dbają Karolina Choszcz i Beata Szweda. Pani Beata zdobyła tytuł Najsympatyczniejszej Kelnerki Powiatu Kartuskiego w naszym plebiscycie.
- Naszymi największymi atutami są dobra kuchnia i miła obsługa- podkreśla menedżer lokalu. - Zaletą jest też atmosfera, o którą dba cały zespół. Bez dobrego jedzenia i miłej obsługi nie da się prowadzić restauracji.
W Kameleonie można zorganizować wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe do pięćdziesięciu pięciu osób, szkolenia, konferencje oraz zamówić catering dla firmy lub na przyjęcie w domu.
- Bardzo ważne jest dla nas to, by podczas organizowanych w Kameleonie imprez i spotkań stoły zawsze były suto zastawione - podkreśla pan Robert. - Nasi goście bardzo to sobie cenią i chętnie do nas wracają.
Restauracja realizuje również zamówienia z dowozami do klientów. Latem goście mogą spożywać posiłki na świeżym powietrzu - w restauracyjnym ogródku. Przy nim usytuowany jest też plac zabaw dla dzieci

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kartuzy.naszemiasto.pl Nasze Miasto