Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Rydze smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki
Składniki:
3-4 duże rydze
masło śmietankowe
ząbek czosnku
natka pietruszki
sól, pieprz
chleb tostowy lub zwykły
Sposób przygotowania:
Rydze to gorąca przekąska, która w restauracji "Ulice Miasta" cieszy się ogromnym powodzeniem. Głównym składnikiem są świeże grzyby, marynowane w specjalnej solance, która utrzymuje ich świeżość i smak. Najlepiej smakują podane na gorącej patelni, podlane masłem, na którym zostały przyrządzone chrupiące grzanki.
Rydze należy najpierw wypłukać z solanki. Kroimy świeży czosnek i natkę pietruszki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy odrobinę masła, czosnek i smażymy chwilę. Potem dodajemy rydze, doprawiamy je solą i pieprzem. Grzyby przekładamy na gorącą blaszkę i posypujemy natką pietruszki.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?