W każdym numerze papierowego wydania serwisu naszemiasto.pl (który w każdy poniedziałek i czwartek możecie bezpłatnie otrzymać na ulicach Wrocławia) podajemy przepisy naszych internautów na pyszny "Wrocławski obiadek". Jeśli gotowanie jest także Waszą pasją, a rodzina i znajomi zajadają się przygotowywanymi przez Was potrawami, podzielcie się z nami jednym ze swoich przepisów!
Przepis wyślijcie na adres [email protected] w tytule wpisując "Wrocławski obiadek". W treści maila należy - oprócz imienia i nazwiska - podać także dane kontaktowe (adres - do wiadomości redakcji) oraz umieścić listę składników i opis przygotowania potrawy. Do przepisu należy dołączyć zdjęcie przygotowanego przez Was "obiadku".
Autorów przepisów, które zostaną wydrukowane w papierowym wydaniu serwisu naszemiasto.pl, będziemy nagradzać książkami kucharskimi.
Uwaga! Wysyłając przepis oświadczasz, że jesteś jego autorem i zgadzasz się na jego publikację w serwisie naszemiasto.pl!
Oto przepis pani Anny Kędzierskiej na zapiekankę z brokułami opublikowany w poniedziałkowym numerze:
Składniki:
1 brokuł, 1,5 piersi z kurczaka, mała śmietana 18%, 20 dkg sera żółtego, 3 jajka, 1 łyżka oliwy, 1-2 ząbki czosnku, pieprz, sól, curry, makaron świderki/rurki.
Przygotowanie:
Brokuł podgotować 2-3 minuty w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić do wystygnięcia, podzielić na różyczki. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodając sól, pieprz i odrobinę curry; odstawić do wystygnięcia. Jajka zmiksować ze śmietaną.
Dodać starty ser i 1-2 ząbki zmiażdżonego czosnku. Wszystkie składniki wymieszać razem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 30 min.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?