Steki serwowane w restauracji Campo, znajdującej się w kompleksie OVO Wrocław, pochodzą z hodowli znanego muzyka i reżysera, Dietera Meiera. Właścicielem hodowli Ojo de Agua Meier jest on od roku 1996, ale jej historia sięga aż 1891 roku.
Artysta ma swoją farmę w okolicy Balcarce, 400 km na południe od Buenos Aires.
Argentyńska wołowina znana jest z tego, że zawiera znaczną ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6 i omega-3 oraz minerałów takich jak żelazo i cynk.
Dieter Meier, który gościł w ubiegłym tygodniu we Wrocławiu, to szwajcarski muzyk i artysta konceptualny. Znany przede wszystkim z działalności w zespole Yello, który ma na swoim koncie takie hity, jak "Oh yeah" czy "Race". Od ponad 20 lat karierę artystyczną łączy ze swoją drugą wielką pasją - Argentyną. To właśnie z miłości do Argentyny założył własną winnicę w Agrelo, w regionie Mendoza.
Wkrótce na łamach naszych portali wroclaw.naszemiasto.pl i gazetawroclawska.pl przeczytacie wywiad z Dieter Meierem. Serdecznie zapraszamy do lektury.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?