Cena wszystkich dań jest taka sama, niezależnie, czy na talerzu wyląduje stos ziemniaków, czy mięsa, nie trzeba więc chodzić z kalkulatorem w ręce i obliczać, ile zapłacimy za posiłek. Bierzemy zupę, kotlet, przyozdabiamy go surówkami, do tego jakiś soczek lub deser, a przy kasie po odliczeniu wagi naczynia płacimy za swój syty obiad. Okazuje się, że praktycznie za 12 złotych można skomponować smaczny posiłek.
Wszystkie serwowane w Multifood STP potrawy są przygotowywane na miejscu, aby nic nie zostało, w ostatniej godzinie pracy lokalu, dania są sprzedawane z 50 procentowym rabatem.
- Serwujemy wiele warzyw - mówi Sylwia Szymiec, dyrektorka operacyjna z Multifood STP. - Jest to dla nas ważne, bo chcemy uciec od tuczących, niezdrowych dań. Proponujemy więc sałatki, surówki i soki.
A może coś na słodko - sprawdź cukiernie we Wrocławiu
W lokalach serwowana jest tradycyjna kuchnia polska, ale urozmaicona, bo mieszana z innymi. Każda restauracja sieci ma swojego szefa kuchni, który codziennie czuwa nad przygotowaniem 50 potraw. Niektóre dania pojawiają się w ofercie sezonowo, receptura innych jest opracowywana tak, by ich smak dostosować do gustów gości odwiedzających lokal.
Multifood STP może poszczycić się specjalną potrawą, której receptura jest zastrzeżona. Chodzi o multispinaczi, czyli specjalnie doprawiony szpinak. To szczególnie ciekawe w kraju, gdzie dzieci (i dorośli) deklarują zazwyczaj, że nie znoszą tego warzywa.
Inspiracją powstania restauracji tego typu były dla właściciela jego liczne podróże po świecie. Zapragnął stworzyć lokal, który byłby jak szwedzki stół, ale na każdą kieszeń.
- Moim marzeniem było zbudowanie sieci - mówi prezes Multifood STP Mariusz Błachowski.
Żyjąc w ciągłym pędzie i cierpiąc na permanentny brak czasu, zapominamy nie tylko o zdrowym odżywianiu, ale w ogóle o tym, że powinniśmy zjeść ciepły posiłek w ciągu dnia. W efekcie albo objadamy się przed snem, albo wydajemy dużo na nie zawsze zdrowe posiłki. Funkcjonująca już od sześciu lat na wrocławskim rynku sieć Multifood STP chce zmienić te złe przyzwyczajenia.
Wrocławskie kawiarnie i herbaciarnie- zobacz, do której się wybrać
- Oferujemy atrakcyjne ceny, szybką obsługę, co jest oszczędnością czasu dla naszego klienta - mówi Sylwia Szymiec.Jest to więc wygodne rozwiązanie dla studentów czy robiących zakupy, dla wszystkich tych, którzy mogą wyskoczyć na parę minut i zjeść coś ciepłego.
Multifood STP zabiega o swoich klientów, oferując im zniżki, honorując rabatowe karty i legitymacje, a podczas happy hours można zjeść o połowę taniej. Sieć jest ciągle rozwijana poprzez otwieranie nowych lokali franczyzowych, a być może zagości nawet na wyremontowanym wrocławskim Dworcu Głównym.
Co charakteryzuje STP? Jedzenie na wagę, wolność wyboru podczas komponowania posiłków, jakość spożywanych produktów, a także... Pierożnik, czyli wrocławski krasnal, który rozsiadł się przy ulicy Kuźniczej i smakuje nabitego na widelcu pieroga.
Zobacz też: Multifood STP - dane kontaktowe
Zobacz także: Restauracje we Wrocławiu - adresy, telefony
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?