18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp milicki z kurkami

Tomasz Zawadzki
Karp milicki z kurkami
Karp milicki z kurkami UMWD
Przedstawiamy produkty regionalne Dolnego Śląska.

KARP MILICKI WPISANY JEST NA LISTĘ PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH. POTRAWA ZAJĘŁA I MIEJSCE W KONKURSIE „MISTRZ KARPIA” W KATEGORII KARP NA CIEPŁO

Składniki:
karp, bułka tarta, kurki, śmietana, sól, pieprz, olej, masło, koperek świeży lub suszony.

Sposób przyrządzenia
Karpia pokroić w dzwonka, opłukać, dodać soli i pieprzu, obtoczyć w świeżo startej bułce, smażyć na gorącym oleju. Kurki opłukać, duże pokroić, przesmażyć na maśle, dodać soli i pieprzu, zalać słodką śmietanką, pokropić cytryną, dodać świeżego
lub suszonego, drobno posiekanego koperku. Usmażone na rumiany kolor dzwonko wyłożyć na talerz i obłożyć kurkami.

Gdzie można zjeść?

Zajazd Górecznik (potrawa na zamówienie), ul. Wrocławska 7, Antonin

Nasza Karczma, Miłochowice 28a, k. Milicza

Karpik pod Strzechą, Sułów, k. Milicza.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto