KARP MILICKI WPISANY JEST NA LISTĘ PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH. POTRAWA ZAJĘŁA I MIEJSCE W KONKURSIE „MISTRZ KARPIA” W KATEGORII KARP NA CIEPŁO
Składniki:
karp, bułka tarta, kurki, śmietana, sól, pieprz, olej, masło, koperek świeży lub suszony.
Sposób przyrządzenia
Karpia pokroić w dzwonka, opłukać, dodać soli i pieprzu, obtoczyć w świeżo startej bułce, smażyć na gorącym oleju. Kurki opłukać, duże pokroić, przesmażyć na maśle, dodać soli i pieprzu, zalać słodką śmietanką, pokropić cytryną, dodać świeżego
lub suszonego, drobno posiekanego koperku. Usmażone na rumiany kolor dzwonko wyłożyć na talerz i obłożyć kurkami.
Gdzie można zjeść?
Zajazd Górecznik (potrawa na zamówienie), ul. Wrocławska 7, Antonin
Nasza Karczma, Miłochowice 28a, k. Milicza
Karpik pod Strzechą, Sułów, k. Milicza.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?