Oprócz smakołyków można było kupić także artykuły rękodzielnicze, a dla najmłodszych przygotowano gry i zabawy. Gmina Żydowska zaprezentowała specjały wybitnej szefowej kuchni żydowskiej, pani Zosi. Wśród przysmaków znalazły się: śledź po żydowsku, czulent czyli wolno gotowany gulasz przyrządzany z koszernego mięsa, z fasolą, cebulą, kaszą jęczmienną lub jaglaną, sałatki żydowskie, ciasta i lemoniady, tradycyjny hummus i koszerne ciasta – szarlotka i tapuach maca, wypiekana na mące macowej.
Zobaczcie zdjęcia z Jarmarku Żydowskiego. Kliknij w pierwsze zdjęcie, by przeglądać całą galerię.
Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?