- Podczas wycieczki do Dubaju poczulimy niesamowity aromat, unoszący się z pobliskiej ciastkarni - mówi Marek Grochowski, dyrektor generalny Cinnabon Polska. - Po spróbowaniu babeczek wiedzielimy już, że musimy sprowadzić tę markę do Polski - dodaje.
Wrocławska ciastkarnia jest pierwszym w Europie i drugim na świecie punktem Cinnabon Bakery Cafe, gdzie oprócz popularnych babeczek można kupić też pikantne przekąski.
- Myślę, że fani naszych tradycyjnych wypieków z przyjemnością spróbują czegoś nowego, a osoby, które z Cinnabon spotkają się po raz pierwszy będą miały w czym wybierać - zachwala Marcin Barczyk, Członek Zarządu Cinnabon Polska. - Wrocławski punkt będzie całkiem inny niż nasze dotychczasowe ciastkarnie. Wszystko to za sprawą wyjątkowego miejsca i niepowtarzalnej atmosfery, jaka panuje na Rynku - dodaje Barczyk.
Sekretem cynamonowych ciasteczek jest krem cheese, czyli sprowadzany z USA słodki serek filadelfia. Natomiast ciasto drożdżowe do babeczek przygotowywane jest przy użyciu tajemniczego składnika. -Te dwa składniki sprawiają, że ciasta są nie do podrobienia, pomimo że nasi pracownicy udzielają dokładnych informacji jak je przygotować - mówi Marek Grochowski.
Najpopularniejszymi bułeczkami są Cinnabon Classic Roll, za którego musimy zapłacić 8,90 zł lub 6,50 zł w wersji mini oraz Cinnabon Pecanbon z karmelem i orzechami pekan za 9,90 zł lub 7,50 zł. W ofercie sezonowej, dopłacając 2 złote do klasycznych cinnabon, dostajemy dodatkowy topping wiśniowy lub jabłkowy.
- Choć wszystko zaczęło się od cynamonowych przysmaków jesteśmy pewni, że i bardziej pikantne specjały podbiją serca klientów - mówi Marek Grochowski. - Wszystkie nasze wypieki to zupełnie nowe smaki na tle tradycyjnych i dobrze znanych przekąsek - dodaje.
Ciasto będące bazą tych produktów to słona wersja tego, z klasycznych babeczek Cinnabon. Klienci mogą wybierać m.in. wród minibonów z szynka, bekonem lub jajkiem sadzonym, sandwichami z grillowanym kurczakiem czy panini w kilku smakach. We wrocławskim lokalu najchętniej wybierany jest Chicken Bacon Cheese Panini, za które należy zapłacić 10,50 zł.
Wszystkie produkty są robione na miejscu, a klienci mogą przyjrzeć się jak wygląda przygotowanie babeczek dzięki półotwartej kuchni. Jeżeli jednak nadal trudno będzie się nam zdecydować, to możemy liczyć na małą degustację.
- Jestem przekonany, że osoba, która spróbuje naszej babeczki nie będzie potrafiła wyjść bez kupienia przynajmniej jednego słodkiego przysmaku. Nasz produkt jest lepszy, niż ten w popularnych kawiarniach. Można powiedzieć, że jesteśmy kawiarnią plus, choć nie konkurujemy z nimi bezpośrednio - mówi Marek Grochowski.
W kamienicy Pod Złotym Dzbanem dotychczas funkcjonowała cukiernia słynąca ze swoich lodów. - Chcemy kontynuować tę tradycję, dlatego wkrótce w naszej ofercie pojawią się włoskie lody z automatu z receptury opracowanej na nasze specjalne zamówienie - zdradza Marek Grochowski. Będą dostępne w smaku śmietankowym i cynamonowym .
W najbliższym czasie w menu pojawią się też soki wyciskane i alkohol niskoprocentowy.
Cinnabon znajduje się w Rynku pod numerem 22. Jest otwarty od poniedziałku do czwartku w godz. 9-21, w piątki i soboty w godz. 9- 23, a w niedzielę w godz. 10-21.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?