Dzień Zdrowego Odżywiania upłynął dzieciom pod znakiem przetworów. Wspólnie z wychowawczynią R. Śliwą urządziły wystawkę, na której znalazły się marynowane warzywa, gotowane i suszone owoce oraz grzyby. W książkach kucharskich uczniowie odszukiwali przepisów na przetwory. W trakcie Dnia Zdrowego Odżywiania najwięcej radości sprawiło dzieciom przygotowanie kanapek na drugie śniadanie z wykorzystaniem wybranych przetworów. Wspólnie nakryli stoły i zjedli smaczny, zdrowy i kolorowy posiłek.
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?