Klopsiki. Przepis i składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 200 g szpinaku
- 100 g koziego sera
- 2 jajka, bułka tarta
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- łyżka masła
- przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej, kilka kropel soku z cytryny
Klopsiki. Przepis i przygotowanie:
Szpinak - do rondelka wrzucamy kolejno: masło, cebulkę i czosnek pokrojone w kostkę, szpinak, sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową; na koniec skrapiamy cytryną i czekamy aż całość odparuje. Kuleczki drobiowe - mięso i ostudzony szpinak przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy sól, pieprz, jajko, trochę bułki tartej i lepimy klopsiki, które maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami.
Drobiowe klopsiki (przepis) to tylko jedno z wielu dań, które Wam proponujemy. Zobaczcie też inne propozycje na WROCŁAWSKI OBIADEK
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?