Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dania inspirowane kuchnią Nowego Orleanu do muzyki soul, funk i hip-hopu

red
materiały organizatora
Pierwsza w Polsce pop-up restauracja (czyli pojawiająca się i znikająca) z daniami inspirowanymi kuchnią Nowego Orleanu zaprasza w sobotę, 23 czerwca.

Kuchnia Nowego Orleanu to wciąż mało u nas popularny, a prosty i pyszny comfort food: feeria przypraw, tzw. "święta Trójca" świeżych warzyw, orzeźwiające napoje slushies z pokruszonego lodu, owoce morza i kanapki, które powinny zasmakować każdemu miłośnikowi street foodu.
W menu znajdą się: kanapka po'boy w chrupiącej bagietce z kurczakiem, sałatą lodową, sałatką coleslaw, cajuńską remuladą, piklami i chipsami, aromatyczne zielone gumbo (m.in. z selerem naciowym, szpinakiem, zieloną papryką) z krewetkami, podawane z ryżem, domowy bezalkoholowy poncz z sokiem żurawinowym, podawany z lodem.
"Czarnemu" jedzeniu będzie towarzyszyć czarna muzyka: soul, funk i słoneczny hip-hop. Zagrają: Kowal, DJ Kaoz, tańce mile widziane. Gotować będzie Marta Wróbel, dziennikarka, reporterka, prowadząca spotkania o Czarnej Ameryce ("AfroAmeryka w TONY) i kulinariach ("Gastro Spotkania"). Jest didżejką, pasjonatką czarnej muzyki i pomysłodawczynią Pop-up restauracji.
Impreza w Soul Train Klubokawiarnia, ul. Bogusławskiego 27.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Filip Chajzer o MBTM

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto