1 kg mięsa wołowego, 250 g fasoli, 4 łyżki kaszy jęczmiennej, 3 cebule, olej do smażenia, 8 ziemniaków średniej wielkości, czosnek, przyprawy, woda. Sposób przygotowania: fasolę moczymy przez całą noc, mięso smażymy na oleju ze wszystkich stron, dodajemy wcześniej namoczoną fasolę, pokrojoną cebulę, czosnek, kaszę, pokrojone na plastry ziemniaki. Gotujemy na małym ogniu przez całą noc lub wkładamy do piekarnika o niskiej temperaturze.
Przpis na ciulim
Ziemniaki tarte ręcznie, drobno krojone żeberka wieprzowe, skrzydełka drobiowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy. Gotować w piecu chlebowym przez całą noc.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?